Szanowni Państwo!
Przypominamy, że w dniach 10-12.01.2024 r. odbędą się spotkania branżowe Producentów z Dolnego Śląska, na które serdecznie Państwa zapraszamy.
Czekamy na Państwa zgłoszenia poprzez wysłanie e-mail na: producenci@d-pr.pl do 08.01.2024 r. do godz. 13:00. Podczas wysyłania zgłoszeń proszę wskazać: ilość osób, dzień oraz godziny udziału (w celu identyfikacji Grupy).
Misją Dolnośląskich Produktów Regionalnych Sp. z o.o., jako wyspecjalizowanej spółki samorządu województwa, jest rozwijanie i promowanie lokalnych produktów oraz wspieranie rozwoju producentów z Dolnego Śląska, a współpraca z Państwem jest kluczowa w realizacji tego celu.
W związku z powyższym, chcielibyśmy serdecznie podziękować tym z Państwa, którzy mogli wziąć udział, za aktywne uczestnictwo w pierwszej konferencji skierowanej do dolnośląskich producentów regionalnych branży rolno-spożywczej, która odbyła się na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu w dniu 25.11.2023 r. Państwa udział, cenne postulaty, uwagi i przemyślenia są przedmiotem naszego zainteresowania. W trakcie konferencji zgłosiliście Państwo zapotrzebowanie na zorganizowanie spotkań roboczych w grupach branżowych.
W związku z powyższym zapraszamy serię spotkań branżowych, które odbędą się w dniach 10-12 stycznia 2024 r. w budynku Dolnośląskiego Centrum Druku 3D przy ul. Tynieckiej 2 we Wrocławiu (I piętro, wejście A przy recepcji) – teren Dolnośląskiego Parku Innowacji i Nauki S.A.
Podczas spotkań skoncentrujemy się na dogłębnym poznaniu Państwa oczekiwań i wyzwań oraz przedstawimy nasze pomysły i działania. Liczymy, że podczas rozmów będziemy mogli wspólnie omówić i skonfrontować wiele pomysłów dla różnych aspektów Państwa działalności (logistyka, promocja, itp), także w zakresie uruchomienia internetowej platformy sprzedażowej (tzw. Marketplace) tworzonej dla dolnośląskich producentów.
W związku z powyższym przedstawiamy harmonogram spotkań branżowych, wg kategorii:
10.01.2024 r. (środa):
- Grupa: godz. 9:00 – 11:30
– Napoje bezalkoholowe, czyli: wody, soki, napoje, kompoty, pozostałe
– Przetwory, czyli: dżemy i konfitury, kiszonki i zakwasy, przeciery i koncentraty, przetwory warzywne, wyroby z owoców, syropy, ketchupy, musztardy, sosy, dressingi, przetwory z grzybów leśnych, pozostałe
– Oleje i tłuszcze, czyli: masła, margaryny, oleje, oliwy, majonezy, pozostałe
– Produkty nieprzetworzone/naturalne, czyli: miody, warzywa, owoce, orzechy, nasiona, zboża, pozostałe
- Grupa: godz. 12:30 – 15:00
– Produkty mleczne, czyli: sery, mleko, śmietany, masło, jogurty, kefiry, maślanki, desery, pozostałe
11.01.2024 r. (czwartek):
- Grupa: godz. 9:00 – 11:30
– Produkty mięsne, czyli: drób, wołowina, wieprzowina, jagnięcina, dziczyzna, wędliny, kiełbasy, kabanosy, pasztety, pozostałe
– Produkty rybołówstwa, czyli: ryby, pozostałe
– Gotowe dania i potrawy, czyli: zupy, dania w słoikach, dania obiadowe, dania tradycyjne, pierogi, pozostałe
- Grupa: godz. 12:30 – 15:00
– Produkty sypkie i suche, czyli: makarony, płatki, mąki, bakalie, herbaty i napary, kawa, sól, cukry naturalne, przyprawy, pozostałe
12.01.2024 r. (piątek):
- Grupa: godz. 9:00 – 11:30
– Napoje alkoholowe, czyli: piwa, wina, cydry, miody pitne, nalewki, likiery, pozostałe
- Grupa: godz. 12:30 – 15:00
– Wyroby piekarnicze i cukiernicze, czyli: chleby, bułki, rogale, ciasta, pierniki, bułki słodkie, kołacze, cukierki, czekolady, pozostałe
W przypadku jakichkolwiek pytań, prosimy o kontakt mailowy lub telefoniczny: e-mail: producenci@d-pr.pl , tel.: + 48 453 409 403
W ramach podsumowania naszego ostatniego spotkania w załączeniu przesyłamy obiecane materiały. tj.: 2 prezentacje oraz link do relacji filmowej: https://youtu.be/OTz8ihdTYVg